Print & Pray

Veel christenen merken dat regelmatig bidden moeilijk is. We vervallen ongemerkt in dezelfde riedeltjes, onze gedachten dwalen af, gebed blijft steken in een klaagzang over onszelf, of we vallen gewoon in slaap.

Deze week is het de wereldwijde week van gebed. Christenen bidden samen aan de hand van materiaal dat dit jaar is voorbereid door kerken in Indonesie. Vaak hoor je hoe mensen ervaren dat deze manier van samen bidden, over kerkmuren heen, kracht heeft, en mensen geestelijk doet ontwaken. Want persoonlijk bidden en je eigen moeiten bij God brengen is zeer Bijbels, maar samen bidden is dat ook. Denk maar aan de discipelen die samen volhardend bijeen waren in gebed op de dag dat de Geest werd uitgestort.

Wanneer je eensgezind de zorgen van de kerk en de wereld voor Gods troon brengt, veranderen er dingen. En niet in de laatste plaats in jezelf. Gezamenlijk gebed inspireert tot eenheid, tot daadkracht en bewogenheid.  We kunnen bijvoorbeeld moeilijk aan God vragen iets te doen aan een bepaald onrecht dat we zelf verder negeren. En het besef van het lijden van gelovigen in de wereld, plaatst onze eigen meningsverschillen in perspectief.

De eerste week van dit jaar, gaven we op deze website zeven onderwerpen/regio’s  door waarvoor gebed nodig is de komende tijd. Deze onderwerpen hebben we nu samengevat in een PDF om uit te printen, waarbij de punten onderverdeeld zijn in dagen van de week. Deze kunt u gebruiken om mee te nemen naar bidstonden, voor thuis met het gezin aan tafel, of als u een week lang extra aandacht in uw eigen gebed wil geven aan zending.

Voelt u zich vrij om deze PDF door te sturen naar anderen! Samen willen we bidden dat Gods koninkrijk zal komen. Klik hier voor Print & Pray

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *