Goed Nieuws van het Veld!

Naast alle urgente gebedsnoden in het werkgebied van BtJ, zijn er regelmatig dingen om voor te danken. Niet alles kan publiek vermeld worden, maar onderstaande berichten willen we delen ter bemoediging voor iedereen die bij dit werk betrokken is.

Ramp en Redding

Eind vorig jaar was er een aardbeving en tsunami in Indonesië. Via onze lokale partners, kon BtJ al snel noodhulp ter plaatse krijgen en christenen uit de hele wereld, ook uit Nederland, hielpen mee. Maar in zulke situaties is er meer nodig dan brood alleen. Via lokale christenen werd pastorale zorg verleend aan de duizenden die rouwden om het verlies van geliefden en/of dakloos waren geraakt.

Er waren veel die vragen hadden over God na deze ramp. En door de hulp van de christenen, kwamen er mensen tot geloof. Nu is er een bijbelstudiegroep gestart met voormalige moslims, die Jezus willen volgen. Dank en bid voor deze jonge gelovigen!

Vrij om te dienen

In een ander land in Zuid-Azië, werkt BtJ met vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van vrouwenhandel. Enkele van deze vrouwen zijn tot geloof gekomen en willen zich nu inzetten voor het werk van ‘Dove’, het zondagschoolprogramma van BtJ. Binnenkort beginnen ze met de training, zodat ze op hun beurt ook weer andere kinderwerkers kunnen trainen. Zelfs het trauma en het onrecht dat deze vrouwen ervaren hebben kan het werk van God niet tegenhouden. Eerst gedwongen en misbruikt, nu vrij om te dienen en Gods genade door te geven.

Klaar om te gaan

Ondertussen worden steeds weer nieuwe BtJ werkers getraind om de gesloten gebieden tussen China en Jeruzalem ‘Het Land tussen de Muren’ binnen te gaan. Deze maand zijn 25 jongeren geslaagd voor hun opleiding aan een van de BtJ Bijbelscholen, waar ook Engels en praktische vaardigheden onderwezen worden. Zij worden binnenkort uitgezonden.

Honger naar het Woord

Door de niet aflatende groei van de kerk in China en de steeds strengere overheidscontrole op de productie en verkoop van Bijbels, zijn er nog steeds miljoenen gelovigen zonder eigen Bijbel, vooral in afgelegen berggebieden. BtJ heeft haar eigen drukpersen en met de hulp van onze sponsors konden we de afgelopen 12 maanden 175 000 Bijbels drukken en verspreiden, in sommige zeer moeilijk toegankelijke gebieden.

We danken God dat hij zijn koninkrijk bouwt, en voor alle mensen die Hij daarvoor gebruikt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *