Nieuws van het veld

Bid met ons voor deze situaties!

Irak

Van onze medewerkers in Irak horen we dat sinds het begin van het Turkse offensief, grote aantallen vluchtelingen uit Syrië de grens zijn overgestoken. Veel van ons werk in Irak gebeurt in het Koerdische gebied in het Noorden van het land, dichtbij Turkije en Syrië. Ook daar wordt door Koerden gevreesd voor de Turkse legers. Het Koerdische volk staat bekend om hun religieuze tolerantie en hun samenwerking met Amerika en Israël. Dat maakt hen uniek in het Midden-Oosten, en gehaat door meer conservatieve Islamitische regimes. Bid voor onze mensen in de Koerdische gebieden. Ze spreken met zeer veel respect over de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Koerden en merken bij hen een grote geestelijke openheid. Maar de Koerden worden nu in het nauw gedreven en voelen zich verlaten door hun bondgenoten. De komende weken en maanden wordt grote instabiliteit verwacht in het gebied. De vrouwen en kinderen die vluchten hebben bescherming en zorg nodig, nu ze opnieuw door een traumatische tijd van geweld en onzekerheid gaan.

Onze projecten in Irak zijn gericht op onderwijs, beroepstraining, traumazorg en voedselvoorziening.

China

Het nieuws dat we krijgen uit China is bijzonder zorgwekkend. Een groot netwerk van heropvoedingskampen is in korte tijd verrezen. Naar schatting worden daar 2-3 miljoen mensen vastgehouden, zonder proces, en vaak zonder dat ze weten wat ze verkeerd hebben gedaan. Hoewel in de eerste instantie vooral Oeigoeren werden vastgezet, weten we dat er nu ook enkele honderden christenen in deze kampen zitten. Bid voor onze broeders en zusters daar, en voor de moslims die geïndoctrineerd worden met het atheïsme. De dagroutine is zwaar en omvat naast propaganda lessen ook dwangarbeid. Bovendien zijn er verontrustende berichten over lichamelijk en seksueel misbruik in de kampen. Bid dat onze broeders en zusters in deze beangstigende plekken kracht zullen vinden om vol te houden en anderen lief te hebben, zodat mensen Christus mogen leren kennen. Voor meer informatie zie dit en dit en dit artikel op onze Engelse website.

https://backtojerusalem.com/a-look-inside-chinas-secret-prison-system/

https://backtojerusalem.com/chinas-persecution-against-christians-looking-like-north-korea/

https://backtojerusalem.com/a-battle-for-souls/

Brazilië

Dank met ons voor een bijzondere tour in Brazilië! Broeder Yun mocht een aantal dagen spreken in verschillende kerken. Van te voren was door de Braziliaanse broeders en zusters volhardend gebeden en gevast voor deze meetings. We waren zeer bemoedigd door de grote interesse in zending en de vele meestal jonge mensen die betrokken willen raken bij het werk van Back to Jerusalem in de gesloten landen in het 10/40 raam.

Willen jullie bidden dat dit bezoek vrucht zal dragen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *