BTJ begint met 30 dagen gebed voor Syrië.

Wilt u mee bidden?

Nu er een grote Turkse invasie plaatsvindt in Syrië en er weer honderdduizenden op drift raken door oorlog, vragen veel christenen zich af wat ze kunnen doen. De spelers in dit conflict zijn legio, en velen hebben het gevoel dat de krachtmeting tussen de grote militaire wereldmachten profetische proporties aanneemt. Wat gebeurt in Syrië heeft ook gevolgen voor het grotere plaatje, voor de machtsbalans in het Midden-Oosten en in de rest van de wereld.

Dit is de tijd om te bidden.

Als we aan Syrië denken, dan associëren we het gelijk met oorlog. Maar Syrië is meer dan dat. In de Bijbel wordt vaak geschreven over dit land, zowel in het Oude als het Nieuwe Testament. Het land gaat terug tot de tijd van Noach, en de kerk van Syrië ontstond al in apostolische tijden. Syrische christenen spreken nog steeds een taal nauw verwant aan de taal van de apostelen.

Syrië heeft niet gekozen voor de Islam. De Islam heeft hen gekozen. Ze werden veroverd door bloeddorstige legers, die hen dezelfde keus gaven als Islamitische strijders mensen vandaag geven: Islam of de dood. Syriërs hebben niet gekozen om in oorlog in armoede te leven. Dit zijn de gevolgen van de Islamitisch fundamentalisme.

Veel Syriërs willen niets anders dan een ander soort leven. Daarom vluchten ze massaal, als het even kan naar christelijke landen. Het enige wat de bevolking van Syrië weer vrede kan brengen is niet het ingrijpen van Islamitische legers, maar de waarheid van God’s Woord.

Vrede voor Syrië vraagt van Christenen wereldwijd dat ze bereid zijn om offers te brengen door aanhoudend en met ernst te bidden. Het vraagt om de bereidheid geestelijk te strijden, samen met onze broeders en zusters daar.

Om zo te bidden, dat kost wat. Het is vermoeiend, en vraagt van ons dat we onszelf opzij zetten en in de schoenen van onze broeders en zusters daar gaan staan. Het is niet het soort gebed waar je een fijn gevoel van krijgt, maar het soort gebed dat je laat delen in de pijn van hen die lijden.

Deze dertig dagen van gebed, willen we mensen helpen om gericht te bidden, door te delen wat we gedurende de afgelopen 15 jaar van werken in Syrië geleerd hebben. Elke dag plaatsen we een kort artikel met achtergronden en gebedspunten

De eerste tien dagen richten we ons op de Syrische cultuur en geschiedenis, specifiek op wat daarin de geestelijke staat van het land gevormd heeft. Dat kan ons helpen te begrijpen waar het lijden door veroorzaakt wordt en hoe we kunnen bidden voor verandering.

De tweede tien dagen willen we verhalen delen van het werk dat God in dit land en volk doet. Getuigenissen die hoop geven in ons gebed.

De derde tien dagen willen we een tipje van de sluier oplichten van het evangeliewerk dat in het verborgene in Syrië gedaan wordt en hoe we daarbij betrokken kunnen zijn.

Het lezen van deze artikelen kost een paar minuten, maar we vragen mensen om door de dag heen te bidden, met volharding. Laten we bidden voor Syrië zoals nooit tevoren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *