Dag 25 – Free Burma Rangers

Dit stukje is geschreven op 10 november, een speciale dag voor het Amerikaanse leger, want het is de verjaardag van het marinekorps van de Verenigde Staten.

Daarom willen we in ons gebed voor Syrië vandaag stilstaan bij het werk van een organisatie die niet direct gelinkt is met BtJ, maar die in Syrië een zeer bijzondere taak vervuld. Deze groep staat bekend onder de naam de ‘Free Burma Rangers’.

Deze organisatie werd opgericht door Dave Eubank, een voormalig officier van de speciale eenheden en predikant. De organisatie begon met het helpen van etnische minderheden in Myanmar die gevlucht waren voor militaire acties van de overheid. Groepen mensen hielden zich schuil in de jungle en waren door de wereld vergeten. Later breidde hun werk uit naar Irak, Koerdistan en Syrië.

De Free Burma Rangers verlenen medische hulp in oorlogssituaties, en humanitaire hulp aan vluchtelingen. Ze rapporteren ook over oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen.

Eubank’s militaire achtergrond maakte hem bijzonder geschikt om in gevaarlijke oorlogsgebieden te werken en mensen te helpen die niet door andere groepen bereikt kunnen worden.

Vandaag kwam er een zeer somber bericht van Dave Eubank. Een van zijn beste vrienden en en medische vrijwilliger Zhao Sang is omgekomen door het Turkse bombardement in Syrië. Dave en zijn collega’s zetten alles op het spel om de liefde van Christus kenbaar te maken in Syrië.

Dit is wat de Burma Free Rangers zich als doel stellen: “Heb elkaar lief, werk voor vrijheid, gerechtigheid en vrede. Vergeef elkaar en draag geen haat. Bid in geloof, handel met moed en geef nooit op.”

Wie meer wil leren over dit werk, kan terecht op https://www.freeburmarangers.org/

Gebedspunt

Bid voor het werk van deze organisatie in Syrië. In het bijzonder voor de vrienden en familie van de overleden Zhao Sang, en voor bescherming van de mannen en vrouwen die hulp verlenen aan de frontlinie. Bid dat de liefde van Christus door hen heen mag schijnen.

Bijbelvers

Uw weg was in de zee, uw pad in grote wateren, zodat uw voetsporen niet werden gekend (Psalm 77:20)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *