Dag 27 – Med East

Er zijn weinig mensen die zoveel ervaring hebben met het helpen van Syrische oorlogsvluchtelingen als Dr. Paul Kingery. Meer dan 10 jaar geleden wist Dr. Paul zich geroepen om naar het Midden Oosten te komen en sindsdien woont hij in Noord Irak, dichtbij de grens met Syrië.

Ongeveer 4 jaar geleden voelde hij zich geleid om naar een klein dorpje te komen, Seje, een paar kilometer van de stad Dohuk, en op korte afstand van de grens met Syrië.

Dr. Paul is de directeur van MedEast, een organisatie die tonnen hulpgoederen heeft verspreid onder de vele vluchtelingen in het gebied. MedEast zorgt onder ander voor voedsel, luiers, olie, kachels, dekens, kleding, sanitaire voorzieningen en onderwijs. Ze helpen ook ander NGO’s in het gebied om zich aan te passen aan de omstandigheden en om overheidssubsidies te krijgen. Ze voorzien in een basis voor onderzoek, training en personeelsdiensten. En ze vullen de gaten die er vallen in de overheidsdiensten aan de kwetsbaarste groepen.

BtJ werkt samen met Dr. Paul in het leveren van hulpgoederen, onderwijs, sanitaire voorzieningen en in het draaien van een vluchthuis voor vrouwen die aan ISIS ontsnapt zijn.

Meer over dit werk kunt u lezen op www.medeast.org

Gebedspunt:

Bid voor Dr. Paul en de mensen die met hem samenwerken. Verschillende van hen werken al jaren in dit gebied en hebben bijzondere kracht nodig om in deze omstandigheden goed te blijven functioneren. Bid dat hun werk tot zegen mag zijn, vooral voor de zwaar getraumatiseerde vrouwen die ze dienen.

Bijbelvers:

Want gij zijt geroepen, broeders, om vrij te zijn; gebruikt echter die vrijheid niet als een aanleiding voor het vlees, maar dient elkander door de liefde. Want de gehele wet is in een woord vervuld, in dit: gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. (Galaten 5: 13, 14)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *