Noodhulp voor slachtoffers overstromingen Iran

In de schaduw van al het grote politieke nieuws over protesten en militaire confrontaties, ontwikkelt zich momenteel een noodsituatie in een Zuid-Oostelijke provincie van Iran. Door vier dagen van zware regens (10-14 januari), zijn grote gebieden overstroomd.

Meer dan 500 dorpen zijn min of meer verwoest. De mensen daar behoren voornamelijk tot de Baloch stam, een overwegend soennitische bevolkingsgroep. Deze groep is zeer arm en achtergesteld.

Er is dringend behoefte aan de volgende hulpgoederen: warme kleding, dekens, voedsel, zeep + toiletartikelen en melkpoeder.

Het is winter en koud in dit gebied. Mensen die dakloos zijn geworden, hoeven weinig hulp van de regering te verwachten. Die zijn druk met de grote politieke onrust in het land.

Een team van Back to Jerusalem in Iran hoopt morgen in het getroffen gebied aan te komen. Zij kopen hulpgoederen in het land zelf en delen die uit onder de slachtoffers.

We kunnen weinig doen voor de politieke situatie in Iran dan bidden. Maar in dit geval is het mogelijk om ook op een andere manier te laten blijken dat dit volk niet vergeten is en dat christenen wereldwijd naast hen willen staan.

Wilt u ons team helpen om zo snel mogelijk de ergste nood te kunnen lenigen? Dit is een unieke manier om via mensen die al ter plaatse zijn snel en zonder onnodige kosten slachtoffers te voorzien van de eerste levensbehoeften.

U kunt geld overmaken via ons IBAN rekeningnummer NL53RABO0330006002 of u kunt met iDeal geld overmaken. Dit kan via de Geef-actie die we hebben gestart via Geef.nl

https://www.geef.nl/nl/actie/noodhulp-voor-slachtoffers-overstromingen-iran-1

Onze noodhulp teams kijken verder dan alleen de directe lichamelijke noden. De ervaring is dat mensen vaak ook pastorale zorg nodig hebben en worstelen met geestelijke vragen. Vanuit ons geloof in Jezus Christus luisteren we naar ze, bemoedigen we vanuit de Bijbel en  bidden we met mensen die dat willen. Op deze manier kunnen mensen in dit gesloten Islamitische land zien en horen dat God hen liefheeft.

Doet u mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *