Bemoediging nodig? Broeder Yun live on-line Donderdag 17:00 op YouTube!

Voor velen in Amerika is het een hele teleurstelling. Door Corona zijn de samenkomsten in de VS deze week met broeder Yun afgelast. Maar voor ons en vele anderen komt er iets goeds uit voort.

Er is besloten om in plaats van de gebruikelijke samenkomsten, live uit te zenden via YouTube. Het doel is om christenen over de hele wereld die te maken krijgen met zorgen en uitdagingen rondom deze pandemie te bemoedigen.

Chinese christenen zijn daarbij ook een doelgroep. Doordat de controle op sociale media in China enorm is toegenomen, zoeken en vinden steeds meer mensen manieren om de restricties op VPNs te omzeilen. Daardoor is er nu ook een groeiende groep in China die, in elk geval op dit moment, deze YouTube video’s kan bekijken.

Het thema van deze donderdag is ‘Wees niet bang’. Dit zegt broeder Yun niet omdat hij de ernst van de situatie niet erkend of paniek wil voorkomen, maar omdat hij kan spreken uit eigen ervaring van de kracht die God geeft in de moeilijkste omstandigheden. Zijn ervaring met vervolging, gevangenschap en marteling, heeft hem geleerd om te vertrouwen op God als zekerheden wegvallen.

Samen met broeder Ren, zijn vaste vertaler, wil hij ons bemoedigen en ons helpen onze hoop op God te stellen. Omdat het live uitgezonden wordt, is er geen vertaling van het Engels naar het Nederlands. Maar broeder Ren, die hem uit het Chinees vertaald heeft zelf Engels als tweede taal en gebruikt geen moeilijke woorden. Voor de meeste Nederlanders die een beetje Engels spreken zal het aardig te volgen zijn. Om mee te kijken, ga naar het YouTube kanaal van Back to Jerusalem ( https://www.youtube.com/channel/UC58o3QQQ_A9pCK-g1NARVcg ) De uitzending begint om 17:00 op donderdag middag. Stuur dit bericht door aan mensen die je kent en die in deze tijd wel wat bemoediging kunnen gebruiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *