Zending voor kinderen: Video, werkboek en kleurwedstrijd!

Kinderen zijn thuis. Dat kan moeilijk zijn voor zowel ouders als kinderen. Maar het biedt ook mogelijkheden. Er is tijd om kinderen te leren over dingen die op school meestal niet aan bod komen maar die wel belangrijk zijn, zoals zending.

Back to Jerusalem heeft een aantal kinderboeken uitgegeven, waarbij waargebeurde zendingsverhalen worden verteld in een fictieve setting, het bamboebos van panda Fufu. In elk boek wordt een boeiend en avontuurlijk verhaal verteld, waarin kinderen deelgenoot worden gemaakt van de bijzondere dingen die God doet in landen waar kinderen meestal weinig over horen, zoals Tibet en Saoedi-Arabië. Kinderen leren niet alleen over zending, maar ook over andere culturen en zelfs andere talen.

Er zijn inmiddels zes delen verschenen en de eerste is in het Nederlands vertaald. Omdat het nog even duurt voor deze als boek verschijnt, hebben we er vast een Nederlandse voorleesvideo van gemaakt. Deze is te zien op YouTube.

Maar dat is niet alles. Bij deze voorleesvideo is een gratis werkboek gemaakt met kleurplaten, spelletjes en puzzels. Het is eenvoudig van deze site te downloaden en printen. Zo kun je de (klein)kinderen op een leerzame manier vermaken én ze wat bijbrengen over zendingswerk!

Download hier FUFU’s werkboek

Om het nog leuker te maken, hebben we ook een Fufu kleurwedstrijd uitgeschreven. Laat de kinderen een van de kleurplaten in het werkboek inkleuren, neem een foto en email deze naar btjned@gmail.com of tag @Backtojerusalemnl op Instagram om mee te doen.

De beste drie krijgen een Fufu bid-beer opgestuurd. Dit is een knuffelpanda, gemaakt door vrouwen die aan ISIS ontsnapt zijn, en bedoeld als geheugensteuntje voor kinderen om te bidden voor zending.

Waarom doen we dit? Door de verhalen kunnen de ogen en harten van kinderen open gaan voor andere volken, en kunnen ze leren over de kracht van het evangelie. We willen hen uitdagen om net als de mensen in de verhalen Jezus te vertrouwen en hem te volgen. De Grote Opdracht om het evangelie aan alle volken te vertellen, rust op de hele kerk. Kinderen zijn een belangrijk onderdeel van de wereldkerk. Het gebed van kinderen heeft kracht, en we willen hen leren dat ze op die manier ook nu al actief een onderdeel kunnen zijn van het zendingswerk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *