Buiten het zicht

Voor de Corona epidemie begon, waren de ogen van de wereld gericht op Iran. De dreigementen, nucleaire ambities en oplopende conflicten met Amerika, wisten de headlines vast te houden. Toen Corona toesloeg, was Iran een van de eerste landen met een grote uitbraak. Maar toen Italiƫ het virusstokje overnam, werd het stil rond Iran.

Het is makkelijk om te vergeten dat ook als we in het Westen niet opletten, er toch dingen gebeuren die belangrijk zijn. En het is niet alleen een kwestie van opletten. Door alle restricties rondom reizen, was het steeds moeilijk betrouwbare informatie te krijgen over de situatie in Iran. Internetcommunicatie is namelijk vaak niet veilig.

In de afgelopen week was het voor BtJ leiders weer mogelijk om uitgebreid contact te hebben met de werkers in Iran. Buiten het zicht van de media, gebeuren daar bijzondere dingen. In de afgelopen tijd hebben kerken waar onze mensen bij betrokken zijn een enorme groei van nieuwe gelovigen gezien. Per kerk worden honderden mensen per maand gedoopt, waar het voorheen om tientallen ging.

De productie van elektronische Bijbels door BtJ in Iran is weer op gang gebracht. Een nieuw netwerk van kerken heeft gevraagd om ook voorzien te worden van Bijbels. Daardoor is de vraag in Iran groter dan ooit.

Aan de buitenkant is er weinig veranderd in Iran. Het regime ligt nog steeds met de Westerse wereld overhoop. Er is nog steeds een nucleaire dreiging. Journalisten worden nog steeds ter dood veroordeeld. En met de economie gaat het door de lockdown alleen maar slechter. Bovendien neemt het aantal besmettingen in Iran weer toe sinds juni.

Maar aan de binnenkant veranderen dingen. En een volk dat verlangt naar vrede ontdekt de Messias. We zijn dankbaar voor het bijzondere werk van Gods genade dat zich in stilte voltrekt. Laten we bidden voor al deze jonge gelovigen, dat ze staande zullen blijven in vervolging en dat God zal voorzien in al hun noden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *