Nieuwsbrief

China

In China blijft de veiligheidssituatie onverminderd ernstig. In de afgelopen maanden hebben onze werkers te maken gehad met arrestaties en verlammende restricties. Geld sturen is moeilijk. Communicatie met sommige teams is op het moment helemaal niet mogelijk vanwege de veiligheidsrisico’s. Voor de kerk in China wordt de klok langzaam terug gedraaid naar de vervolging van de tijd van Mao.

Dit betekent niet perse dat de kerk daar geestelijk schade door lijdt. We horen van onze mensen dat sommige huiskerken zoveel aanloop hebben dat ze maar moeten blijven splitsen om geen aandacht te trekken. Toch is het niet altijd zo dat vervolging leidt tot groei van de kerk. Sommige christenen komen sterker door het vuur van vervolging heen, terwijl anderen wegkruipen of hun geloof verliezen. Laten we bidden dat de kerk van China sterk blijft. Voor de jongere generatie is het voor het eerst dat ze zo massaal met vervolging te maken krijgen. Mogen ze in de voetstappen van de eerdere generaties gaan en het evangelie van genade met kracht blijven brengen.

Ook op politiek gebied zijn er interessante ontwikkelingen in China die ons werk raken. Voor meer hierover, zie dit artikel op onze website

Libanon

In de afgelopen weken moest het Back to Jerusalem rampenfonds weer geopend worden, deze keer voor Libanon. We hadden een team in de buurt, met connecties binnen de Chinese zakenwereld. Daardoor gingen er deuren open om op verschillende manieren dienstbaar te kunnen zijn. Er wordt nog steeds voedsel uitgedeeld en geholpen met het repareren van beschadigde gebouwen. We willen iedereen die hiervoor geld gegeven heeft hartelijk bedanken. We bidden dat het getuigenis van onze werkers helder mag klinken en dat ze velen tot zegen zullen zijn. De komende weken blijft ons noodhulpteam actief dus giften zijn nog steeds welkom! (voeg financiële gegevens toe)

Noord Korea

Noord Korea zit nog steeds potdicht uit angst dat er een grote uitbraak van Corona komt. Dit leidt tot ernstige problemen met de voedselvoorziening. Militaire noodvoorraden van rijst en maïs moesten worden aangesproken om mensen in Pyongyang van eten te voorzien. Zelfs daar waren maandenlang geen rantsoenen uitgedeeld. Dat betekent dat de situatie elders in het land nog moeilijker is. Recent zijn er heftige overstromingen geweest die een deel van de oogst hebben verwoest. Het leiderschap van Noord Korea weigert internationale hulp uit angst dat daardoor het virus het land binnenkomt. Onze werkers zijn nog steeds in het land en ondanks al deze moeilijkheden kon hun project daar doorgaan. Dank God voor hun aanwezigheid en getuigenis in deze moeilijke tijd.

Uitnodiging Irak avond

We kunnen weer, met gepaste afstand bij elkaar komen en daar maken we graag gebruik van! Als Back to Jerusalem Nederland hebben we een project in Noord-Irak ondersteund. Een werker die in deze omgeving actief is komt om te vertellen over de situatie daar. Wij willen onze sponsors en nieuwsbrieflezers daarvoor hartelijk uitnodigen. De meeting wordt gehouden op donderdagavond 1 oktober 2020.

Aanvang 19:30 tot 21:30, aanwezig boekentafel.
Adres Atelier Geert Weerstand, ingang: tegenover Wijk 5-59,  Urk.

Nieuw kindermateriaal!

Tijdens de lockdown heeft Back to Jerusalem gratis kindermateriaal ontwikkeld, om kinderen te betrekken bij zending. Er is nu een tweede kinderboek vertaald in het Nederlands! Het is nog niet gedrukt, maar al wel te ‘bekijken’ op de YouTube voorlees video ‘De genezende hand van God’ met een waargebeurd verhaal over een christen in een Chinese gevangenis.

Ook bij dit boek hebben we een gratis werkboek ontwikkeld, met puzzels, een Chinese les en kleurplaten. Samen met de video is dit ideaal om te gebruiken als (digitale) zondagsschoolles, voor thuisonderwijs, of gewoon voor een regenachtige middag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *