Bidden voor Bijbels in China

Van het veld wordt gevraagd of christenen in andere landen mee willen bidden voor toegang tot meer Bijbels in China. Als BtJ doen we veel aan bijbelverspreiding in afgelegen gebieden, maar door de recente toename in vervolging is dat werk bemoeilijkt. Willen jullie bidden dat we hier mee door kunnen gaan en dat we nieuwe, veiligere kanalen kunnen vinden voor verspreiding?

De huiskerknetwerken waar we contact mee hebben gaven vier redenen waarom het urgent is dat er meer Bijbels beschikbaar komen.

  1. Voor de vervolging twee jaar geleden weer flink toe begon te nemen, was er in veel afgelegen gebieden al een tekort. De kerk groeit snel, en Bijbels waren niet verkrijgbaar, zoals in steden tot twee jaar geleden vaak wel het geval was.
  2. Bijbel Apps die veel christenen op hun telefoon hadden zijn nu verboden geworden, en er is geen vrije toegang meer tot Bijbels via internet.
  3. Tijdens de vervolging in de afgelopen twee jaar zijn veel Bijbels ingenomen en vernietigd. Kerken werden vaak overvallen en alle Bijbels op een hoop gegooid en verbrand. Hoewel er dus meer gelovigen zijn, zijn er minder Bijbels beschikbaar.
  4. Er wordt hard gewerkt aan een communistische hervertaling van de Chinese Bijbel. Hierin zullen veel dingen worden weggelaten en verdraaid. Het is daarom belangrijk dat zo veel mogelijk Chinezen toegang hebben tot een Bijbel die wel een getrouwe en volledige vertaling van de grondteksten heeft.

Namens onze Chinese huiskerk broeders en zusters danken we jullie voor jullie gebeden en betrokkenheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *