Operatie Black Trumpet

Abdul (niet zijn echte naam) rijdt over een onverharde weg wanneer hij felle lichten voor zich ziet. Het is een veiligheidscontrole. De lokale politie weet dat christenen evangeliseren in de bergdorpen en heeft een plan opgesteld om daar een einde aan te maken; verkeersopstoppingen zijn een onderdeel daarvan.

De politie houdt elk voertuig tegen dat de bergpas in- en uitrijdt. Zij zijn naarstig op zoek naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de toename van christenen in de bergdorpen.

Abdul wordt aangehouden en gevraagd uit zijn voertuig te stappen. De politie heeft geen reden om Abdul ervan te verdenken iets illegaals te doen, maar doorzoekt toch zijn auto. In het land van Abdul heeft de politie geen huiszoekingsbevel of mondelinge toestemming nodig om een voertuig te doorzoeken. Ze mogen doen wat ze willen en Abdul kan er niets tegenin brengen.

De politie is bij deze verkeerscontrole niet op zoek naar drugs of wapens, maar naar tekenen of voorwerpen die moeten duiden dat Abdul een christen is.

Abdul heeft geen christelijk materiaal in zijn auto. Hij weet inmiddels dat het te gevaarlijk is om rond te reizen met Bijbels of christelijk lesmateriaal.

Maar Abdul denkt helaas niet aan zijn telefoon. Hij heeft verschillende Bijbels in zijn eigen taal gedownload en realiseert zich dat pas als het te laat is. Eén van de politieagenten pakt de telefoon uit Abdul’s zak en kan door de apps scrollen, tot hij Bijbel-apps vindt….

—-

Een verhaal zoals deze speelt zich elke dag af in islamitische landen. Het gebeurt ook in China. Regeringen weten dat app’s geweldige mogelijkheden bieden om toegang te krijgen tot het Woord van God. Dit is de reden waarom veel van de christelijke applicaties op Google Play en iTunes op hun verzoek zijn geblokkeerd en waarom China de telefoons en computers controleert van degenen die vanuit het buitenland naar China terugkeren.

Christenen hebben alsnog manieren gevonden om de firewalls van hun landen te omzeilen en deze illegale apps te downloaden, maar regeringen – met internationale steun – vinden manieren om de toegang te verscherpen.

Dit heeft BTJ ertoe aangezet om Operatie Black Trumpet te lanceren.

Operatie Black Trumpet is een initiatief van BTJ. Het brengt christelijke hackers wereldwijd samen om te werken aan een manier om christenen in gesloten landen op een veilige manier toegang te geven tot bijbel apps. En dit alles zonder ontdekt te worden.

Gelovigen zoals Abdul zullen binnenkort toegang hebben tot Christelijke apps én ze kunnen doorgeven aan andere christenen, zonder zich zorgen hoeven te maken dat ze ontdekt kunnen worden door de politie.

Dit is één van de vele evangelisatie projecten van Back to Jerusalem. Vaak zijn de details te gevoelig om te delen. Dit verhaal laat goed zien met welke gevaren onze broeders en zusters kampen.

Bidt alstublieft voor BTJ projectontwikkelaars die samenwerken aan Operatie Black Trumpet. Dat mede-christenen in gesloten landen een veilige toegang krijgen tot christelijk lesmateriaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *