Jezus of je pensioen

Jezus of je pensioen

De vervolging in China neemt nog steeds op allerlei manieren toe. Naar het buitenland reizen wordt steeds moeilijker voor Chinezen, en Corona wordt als excuus gebruikt om burgers zelfs als ze in het buitenland zijn in de gaten te houden. Doordat veel geregistreerde kerken online gingen, kreeg de overheid toegang tot enorm veel informatie over wie gelooft, waar christenen zijn, met wie ze contact hebben, enzovoort. Dat leidde weer tot arrestaties en kerksluitingen. Dat is ook de reden dat veel huiskerken geen online ontmoetingen organiseerden.

We krijgen nu bovendien rapporten dat christelijke ouderen voor het blok gezet worden. In sommige plaatsen moeten ze naar de gemeentelijke overheid om te verklaren dat niet Christus, maar de overheid in hun noden voorziet. Doen ze dat niet, dan stopt hun pensioen en recht op gezondheidszorg van de overheid. Dit gebeurt niet overal in China, maar we hebben in elk geval van twee verschillende plekken gehoord dat dit gebeurde. Een van onze werkers moet daardoor nu zijn vader onderhouden en zijn medische kosten betalen. We vragen u te bidden dat God zal voorzien in al de noden van zijn kinderen en de oudere gelovigen sterk mogen staan in hun geloof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *