Een Paulus en Barnabas moment in Irak

Dit artikel is een update over één van onze projecten in Irak. 

In het boek Handelingen lees je dat al snel na Pinksteren er meningsverschillen ontstonden over het zendingswerk. Paulus en Barnabas, die partners waren geweest, gingen uit elkaar, en namen elk iemand anders mee op reis. Het was een verdrietige aanleiding, maar uiteindelijk waren er twee zendingsteams die uitgingen in plaats van een en later werd de ruzie over de al dan niet geschikte
Markus bijgelegd. De verwijdering tussen broeders was niet goed, maar God bracht er iets goeds uit voort.

Iets soortgelijks hebben we in het afgelopen jaar met onze Irakwerkers gezien. Twee gezinnen konden niet meer door een deur met de leider van een van de projecten. Ze begonnen elk een nieuw project. De aanleiding is verdrietig, maar desondanks groeit zo het werk. Al onze projecten in Irak verlopen wonderbaarlijk voorspoedig op het moment, inclusief de twee nieuwe initiatieven. De duurzame voedselproductie levert veel op, en de businesses verkopen goed en leveren ook aan steeds meer winkels. Ze hebben lokale mensen in dienst kunnen nemen, wat weer nieuwe mogelijkheden biedt voor het delen van het evangelie. Vorig jaar investeerden wij nog in deze bedrijven. Nu wordt er winst gemaakt, waarmee weer nieuwe initiatieven worden ondersteund.

We vragen u te bidden dat onze werkers een goed getuigenis mogen geven, dat God onderlinge relaties wil herstellen en dat Irakezen tot geloof mogen komen door de BtJ projecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *