BTJ biedt hulp in Noord-Korea tijdens extreem voedseltekort

Noord-Korea wordt geteisterd door een overvloed van rampen die tot ernstige voedseltekorten in het land leiden.

Dit voorjaar had Noord-Korea te kampen met extreme overstromingen, kort daarna gevolgd door een droogte en nu, daarbovenop, eist Covid-19 zijn tol.

Tot deze maand hield de Noord-Koreaanse regering vol dat hun preventieve maatregelen tegen Covid-19 effectief waren geweest. Niemand geloofde echt een woord van hun verslagen, maar het was pas deze maand dat men eindelijk toegaf dat Noord-Korea een probleem had – een ernstig probleem.

Noord-Korea heeft zich nu aangesloten bij de rest van de wereld en heeft toegegeven dat zij het land niet afdoende konden afsluiten om het virus tegen te houden. Eerder deze maand, slechts één week nadat zij hun eerste geval van Covid-19 hadden toegegeven, meldden de staatsmedia 186.090 nieuwe gevallen van “koorts” in het hele land, waarmee het totale aantal mogelijke Covid-besmettingen op 2,65 miljoen komt!

Deze drievoudige ramp heeft een paniekreactie teweeggebracht in een natie die toch al in extreme hysterie leeft en heeft de broodnodige internationale voedselleveranties tot stilstand gebracht. Zelfs vóór deze drievoudige ramp schatte het Wereldvoedselprogramma dat 11 miljoen mensen, of meer dan 40% van de bevolking van NK, ondervoed waren en hulp nodig hadden.

Deze week was BTJ in staat een klein venster in het gesloten land te vinden om een paar hongerige gezinnen van voedsel te voorzien. De deuren om voedsel Noord-Korea binnen te krijgen zijn stevig gesloten, maar de Heer heeft een klein raam opengezet om hulp te bieden. BTJ gebruikt een achterdeur om hulp het land binnen te krijgen en we weten niet zeker hoe lang deze doorgang open zal blijven.

We vragen om gebed gedurende deze tijd. Ook al is het venster om hulp te bieden klein, we bidden dat de impact groot zal zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *