Protesten in Iran

Het was 40 dagen geleden dat Mahsa Amini is overleden. In Iran zijn in verschillende steden mensen de straat opgegaan om de dood van Amini te herdenken. Duizenden mensen overspoelden gisteren de straten van haar geboortestad en negeerden de bevelen van de regering door naar haar graf te marcheren.

Het Iraanse regime wordt nerveus en reageert op de protesten met geweld en probeert de landelijke protestgolf de kop in te drukken. Zeker 200 burgers zijn daarbij in de afgelopen tijd gedood, melden mensenrechtenorganisaties. Maar na 40 dagen is het duidelijk dat de demonstranten niet terugdeinzen.

“De dingen veranderen in Iran,” zei Naghmeh Panahi in het weekend, tijdens een Back to Jeursalem-conferentie in Dallas, Texas. “De demonstranten blijven proteresten en de regering is bang!” Naghmeh Panahi is een Iraanse huiskerkleider die de kerk helpt opbouwen, bijbels uitdeelt en vervolgde christenen bijstaat. Naghmeh was een van de belangrijkste sprekers dit weekend op de BTJ Voices of the Persecuted Church Conference, waar ze tijdens haar spreektijd ondergrondse huiskerkleiders live belde en de huiskerkleden in Iran rechtstreeks liet spreken tot de aanwezigen van de conferentie.

Het publiek zat in stilte te luisteren naar de schokkende ervaring die de Iraanse kerk doormaakt.

Tijdens de BTJ’s Voices of the Persecuted Church Conference is er geld opgebracht voor bijbels in Iran. Deze maand drukt BTJ 10.000 Iraanse Bijbels.

Bidt u mee voor een goede verspreiding van de bijbels?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *