Bijbelproject in Bhutan

Voor het eerst wordt er in Bhutan (in het geheim) een audio-versie van de bijbel in de Dzongkha-taal opgenomen.

Inheemse gelovigen beschikken over een ondergrondse opnamestudio, ondersteund door BTJ, en nemen de audiobijbel in de lokale taal op.

Bhutan is een van de meest onbereikte naties ter wereld. Ongeveer 0,3% van de bevolking in Bhutan is gelovig, maar de meerderheid van de gelovigen die in Bhutan wonen zijn Nepalezen. Zo heeft 99,7% van de inheemse Bhutanezen nog nooit het evangelie gehoord, of ooit de naam van Jezus gehoord. De regering wil zelfs niet erkennen dat er christelijke missionarissen binnen hun grenzen zijn.

“De Bhutanese grondwet erkent het boeddhisme als het ‘spirituele erfgoed’ van de staat, voorziet in vrijheid van godsdienst en verbiedt discriminatie op grond van religieuze overtuiging.” Helaas zegt de grondwet dat religieuze instellingen en persoonlijkheden “boven de politiek verheven” moeten blijven. Daarom wordt deze wet gebruikt om religieuze uitingen te beperken en vijandschap tussen religieuze groepen te bevorderen. Alle religieuze groepen moeten een vergunning hebben om religieuze bijeenkomsten te houden.

Door dit gebrek aan duidelijkheid in de wet loopt de Bhutanese ondergrondse huiskerk het risico op juridische sancties van de regering. Open Doors heeft Bhutan op haar jaarlijkse World Watch List geplaatst. In het rapport voor 2021, dat betrekking heeft op gebeurtenissen in 2020, wordt melding gemaakt van discriminatie van christenen.

Open Doors meldde: “Alle Bhutanese burgers worden geacht boeddhist te zijn. Iedereen die zich bekeert tot het christendom wordt met argusogen bekeken, en er wordt meestal druk op hen uitgeoefend om hen terug te brengen naar hun vroegere religie.”

BTJ werkt rechtstreeks samen met de Bhutanese ondergrondse huiskerk door een opname van het Oude Testament in audioformaat te sponsoren. Bidt alstublieft dat ze de opname correct en op een snelle en veilige manier kunnen afwerken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *