Veilig moeder worden: Geef een levensreddend moederdag cadeau!

Moederdag komt eraan. Het is goed om moeders in het zonnetje te zetten voor alle zorg die ze geven. Maar moeder zijn is niet altijd makkelijk. En voor veel vrouwen die in armoede of conflictgebieden leven is moeder worden ronduit gevaarlijk.

Hoe breng je veilig een kind ter wereld als je bijvoorbeeld op de vlucht bent? Zonder schoon water, een schoon plekje om te liggen, of zelfs maar de eenvoudigste medische hulpmiddelen? De risico’s voor moeder en kind zijn enorm en kans op infecties en overlijden aanzienlijk.

Back to Jerusalem heeft meer dan twintig jaar ervaring in ramp- en oorlogsgebieden en landen waar mensen in extreme armoede leven. Vrouwen en kinderen zijn het kwetsbaarste. Zelfs de Bijbel zegt van de aangekondigde verwoesting van Jeruzalem: ‘wee de zwangeren en zogenden in die dagen!’ (Mat 24:19). Daarom heeft BtJ naast het verleden van noodhulp, ook jarenlang vrouwen getraind om bevallingen te kunnen begeleiden in afgelegen gebieden.

Dit jaar willen we de hulp aan deze kwetsbare groep uitbreiden. Daarom heeft onze BtJ dokter een bevallingspakket samengesteld met onder andere de volgende hulpmiddelen:

  • Handschoenen
  • Een plastic schort
  • Een navelklem
  • Schaar voor doorknippen navelstreng
  • Gaas
  • Hydrofiele doeken
  • Zeep
  • Kraamverband
  • Luiers
  • Onderleggers

Wilt u deze moederdag een cadeau geven waarmee u een moeder kunt helpen om veilig te bevallen? Voor 10 Euro stellen wij een pakket samen en bezorgen we het in gebieden waar de nood hoog is.

U kunt uw gift overmaken op NL53RABO0330006002 ten name van Back to Jerusalem ovv ‘moederdag’.

Hartelijk bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *