Noodhulp aardbeving Afghanistan

‘Help alsjeblieft’, deze eenvoudige tekst kwam van onze partners in Afghanistan zaterdagochtend nadat honderden mensen dood worden gevreesd en duizenden gewond zijn geraakt nadat een dodelijke aardbeving Afghanistan gisteravond heeft getroffen.

Een aardbeving met een kracht van 6,3 trof ongeveer 40 km van de westelijke stad Herat rond 11:00 lokale tijd (06:30 GMT). Veel gebouwen zijn ingestort, waardoor mensen vastzitten onder het puin.

Ons team in Afghanistan heeft verschrikkelijke foto’s van het crisisgebied binnengekregen. “Ik heb veel gehuild nadat ik de video’s had gezien,” schreef een BTJ-partner die in Afghanistan woont. “De situatie is erg slecht en het is waarschijnlijk dat er nog een aardbeving komt. Deze aardbeving is misschien wel de ergste die ik ooit [in mijn leven] heb gezien.”

BTJ heeft vanmorgen $10.000 USD aan noodhulp gestuurd om de slachtoffers van noodvoedsel en onderdak te voorzien.

Het huidige dodental is meer dan 300, maar er worden nog steeds lijken uit het puin gehaald. De mensen graven met hun handen hun dierbaren op. Sinds de Taliban de macht hebben overgenomen, hebben de mensen geen tractoren of reddingsuitrusting. Ze hebben zelfs geen schoppen of ruw gereedschap om overlevenden uit te graven.

De overlevenden hebben geen klinieken of ziekenhuizen om naartoe te gaan. Veel mensen in de medische wereld zijn het land ontvlucht, waardoor er in veel plattelandsgebieden niemand is om de levensreddende maatregelen te nemen die nu nodig zijn.

De situatie is erbarmelijk. De gebouwen hebben geen goede bouwvoorschriften, dus betonnen huizen zijn ingestort en hebben hele families levend begraven.

Doneer nu om bij te dragen. 100% van alle donaties gemerkt als ‘NOODHULP’ gaat naar voedsel en onderdak in dit gebied. Overmaken mag naar rekeningnummer NL53RABO0330006002

ten name van “Back to Jerusalem Nederland” onder vermelding van “noodhulp”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *