Terugblik Bezoek Naghmeh Panahi

Mensen kwamen niet voor zoetsappige praatjes en de verhalen die Naghmeh deelde waren dan ook niet van die categorie. Met dankbaarheid kijken we terug op de mooie dingen die we mochten meemaken tijdens het bezoek van onze Iraanse zuster aan Nederland. Vijf hele verschillende meetings waren georganiseerd, en elke meeting was verrassend. Er kwamen mensen die in Iran of de omgeving van Iran werkten en anderen wilden ontmoeten om mee samen te werken. Er waren asielzoekers uit Iran en Afghanistan die genoten van de ontmoeting met een landgenoot. Velen van ons wilden horen over de kerk in Iran en werden bemoedigd door de volharding van de kerk daar. Meer dan 200 vrouwen uit Urk en omgeving kwamen om aangemoedigd te worden in hun dienst aan de Here, niet ondanks maar ook juist in onze persoonlijke gebrokenheid. En er was een kleine, intieme bijeenkomst naast het asielzoekerscentrum in Luttelgeest, waar pijn en frustratie gedeeld en voor elkaar gebeden werd.

Twee fijne groepen vrijwilligers hebben geholpen met de meetings in Apeldoorn en op Urk. We willen hen die hun tijd en inzet hebben gegeven hartelijk bedanken. We hebben genoten van de mooie muziek, het lekkere eten, de koffie met zelfgebakken baklava en taart, en het gastvrije ontvangst. De opbrengst voor de boekverkoop en de collectes tijdens deze meetings is gegaan naar Afghanistan, waar gelovigen noodhulp geven na een aardbeving en zorgen voor de meest kwetsbaren. Er kwam ruim 4000 euro binnen. Daarvoor willen we jullie hartelijk bedanken!

Ook willen we alle nieuwe lezers die zicht tijdens deze tour hebben aangemeld voor deze nieuwsbrief hartelijk welkom heten. We hopen dat het jullie zal helpen om dichterbij de vervolgde kerk en de Chinese zendingsbeweging te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *