Bemoedigende berichten

In deze tijd rond Pasen willen we graag met jullie stilstaan bij een aantal bemoedigende berichten die we mochten horen van verschillende hoeken van ons werkveld.
Evangeliserende studenten
In de Noordwestelijke provincie Xinjiang in China, is de controle van de overheid op het dagelijks leven van de mensen heel overheersend. Dat geldt niet alleen voor de moslim Oeigoeren, maar ook voor de christenen. De kerk wordt zeer beperkt in haar bewegingsvrijheid. Ondanks dat hoorden we van een plaatselijke kerkleider hoe tientallen studenten tot geloof gekomen zijn en zich voorbereiden op zendingswerk in en buiten China. In de afgelopen jaren zijn er uit de provincie al velen vertrokken die nu in het 10/40 raam werken, in Centraal Azië, het Midden Oosten en tot aan Oost Afrika toe.
Bijbelvertaling
Al enkele jaren wordt gewerkt aan een Bijbelvertaling voor een bevolkingsgroep in een gesloten land in Zuid-Azië. Omdat veel mensen van deze bevolkingsgroep niet kunnen lezen, wordt deze vertaling ingesproken. Het team dat hieraan werkt, kreeg met veel tegenslag te maken, wat het werk vertraagde. We kregen afgelopen week echter het verheugende bericht dat de verwachting is dat dit werk voor Pasen afgerond zal worden! Daardoor zullen enkele honderdduizenden mensen voor het eerst het Paasevangelie in hun eigen taal kunnen horen.
Weeskinderen in Afghanistan
In Afghanistan is de situatie voor kinderen na de overname door de Taliban erg verslechterd. Door het voortdurende geweld zijn er veel oorlogswezen. Weeshuizen die gerund werden door NGO’s zijn echter gesloten doordat de Taliban vrouwen niet meer toestond om te werken. Deze weeskinderen hebben niemand om op terug te vallen.
Maar in Afghanistan is ook een groeiend netwerk van huiskerken dat zich ontfermt over deze kinderen. Op allerlei manieren worden kinderen geholpen om onderdak en zorg te vinden bij gelovigen, hierbij ondersteund door BtJ werkers uit de regio. De afgelopen maanden hebben vele tientallen kinderen op deze manier een veilige plek mogen vinden. Dit is levensreddende hulp, want er is een ernstig voedseltekort en veel kinderen komen om van de honger. Ook als BtJ Nederland mochten we met jullie hulp bijdragen aan het werk in Afghanistan.
Vruchten van de training
Een trouwe BtJ werker reist al jaren langs afgelegen dorpjes in Zuid-Azië om de kleine christelijke gemeenschappen te versterken. Hij leert hen technieken om met eenvoudige middelen duurzaam voedsel te verbouwen, geeft les in lassen en naaien, laat zien hoe men eenvoudige medische handelingen kan uitvoeren, zoals bloeddruk meten, en geeft trainingen aan leiders van zondagsscholen. Onlangs was hij in een gebied waar hij tien jaar eerder was. Sinds die tijd hebben de voorgangers en evangelisten hun eigen voedsel kunnen verbouwen door de technieken die ze geleerd hadden. Er was genoeg voor hun eigen gezin en om uit te delen aan mensen om hen heen.
Chasing Legacy
Voor een nieuw project genaamd ‘Chasing Legacy’ gaat Eugene Bach met zijn team op zoek naar de wortels van de kerk in China en het Chinese zendingswerk. Nog steeds worden nieuwe dingen ontdekt. Zo ontmoette het team onlangs een Vietnamese vrouw van 103 jaar oud die tot geloof was gekomen toen de Chinese evangelist John Sung in 1930 haar dorp in Vietnam bezocht. De Chinese Back to Jerusalem beweging was dus toch al voor de communistische machtsovername actief buiten China. We zijn dankbaar voor het voorbeeld dat zij nagelaten hebben en de inspiratie die zij geven aan de nieuwe generatie evangelisten en zendelingen die klaar staan om uit te gaan.
Boeken
De boeken ‘Licht voor Noord Korea’ en ‘Blijf staan voor Christus’ zijn weer in het Nederlands beschikbaar. Ook het boek ‘Leaving Buddha’ is nu in het Nederlands verkrijgbaar als ‘Boeddha Voorbij’. De boeken kosten 9,95 per stuk. Deze drie boeken kunt u bestellen op de website van The Bible Factory (https://biblefactory.org/en/books.html), die de opbrengst van de boeken teruggeven aan Back to Jerusalem voor onze veldprojecten.
Het Engelse boek ‘I didn’t Survive’ van Naghmeh Panahi was tijdens haar bezoek in Oktober al snel uitverkocht. Wij hebben op het moment weer een aantal exemplaren op voorraad. Wij hebben ook een kleine voorraad van de meeste Engelse BtJ boeken (zie https://backtojerusalem.com/store/ ) die op aanvraag verkrijgbaar zijn. U hoeft ze dus niet uit Amerika te bestellen. Voor informatie of bestelling mailt u naar btjned@gmail.com
Gebedspunt
Naast uw gebed voor het werk, vragen we uw gebed voor de vrouw van broeder Yun (van het boek De Hemelse Man). Zij ligt in het ziekenhuis met ernstige gezondheidsklachten en moet binnenkort weer geopereerd worden. Zij heeft haar man bijgestaan tijdens zijn gevangenschap, als hij op de vlucht was of overal reisde om het evangelie te vertellen. Nu zit hij bij haar bed en leest haar voor uit de Bijbel als ze niet kan slapen. Bid dat ze samen de nabijheid van de Trooster mogen ervaren en voor genezing voor haar lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *